Pallhantering med kvalitet och garanti

Norrlandspall reparerar och bedriver handel med lastpallar och pallkragar. Vi driver också retursystem för lastpallar åt jord- och trädgårdsbranschen samt åt byggbranschen.

Företaget grundades 1991 och är idag marknadsledare i Sverige inom området begagnat träemballage.

Norrlandspall köper lastpallar från företag i hela Sverige. Vi har depåer i Helsingborg, Kristianstad, Göteborg, Örebro och Umeå. Alla våra produktionsställen är licensierade av Det Norske Veritas för reparation av EUR-pall.

Hemligheten bakom Norrlandspalls framgångar är de fem grundpelarna som verksamheten bygger på:

1. Kvalitet

Hög kvalitet är vårt signum. För att säkerställa att våra produkter fungerar problemfritt i din produktion genomgår allt inköpt emballage en mycket noggrann sortering med hjälp av moderna maskiner och hjälpmedel. Det märker du inte minst om du tar hem pall från oss medan du fortfarande har pallar kvar från en annan leverantör. Ställ pallarna intill varandra och jämför!

2. Helt nöjd-garanti

Hos oss får du alltid mest valuta för pengarna. Som ett av få företag i branschen erbjuder Norrlandspall Helt nöjd-garanti – är du inte helt nöjd tar vi tillbaka pallarna kostnadsfritt.

3. Säkra leveranser

Det är enkelt att köpa pall från oss. Genom våra fem depåers strategiska placeringar och vårt samarbete med de ledande transportföretagen kan vi garantera säkra och snabba leveranser över hela landet.

4. Konkurrenskraftiga priser

Tack vare stora inköp och en effektiv organisation har vi förmånliga fraktavtal och låga hanteringskostnader. Därför kan vi erbjuda produkter och tjänster av hög kvalitet till bra priser.

5. Endast pallköp från företag

För många företag runt om i Sverige är pallstölder ett omfattande problem som orsakar stora merkostnader. För att undvika att få in stulna pallar i vår verksamhet köper vi endast pall från företag. På så sätt krymper marknaden för svarthandeln med pallar. Vår restriktiva hållning vid inköp av lastpallar uppskattas av många företag som värdesätter etik och moral. Det här är inget vi tar extra betalt för, det får du på köpet!

Norrlandspall vill vara en smidig partner. Våra kunder ska snabbt hitta rätt pall till rätt pris och våra leverantörer ska enkelt kunna sälja sitt pallöverskott till oss. Vi tar hand om hämtning och sortering – de ska fokusera på sina kärnverksamheter.

– Henrik Morén, VD och grundare


 

Snabbfakta om Norrlandspall

Norrlandspall är ledande i Sverige när det gäller handel med och reparation av begagnade lastpallar av trä. Vi hanterar mer än 3 miljoner lastpallar per år.

Etableringsår: 1991
Omsättning 2023: 358 miljoner kr
Antal anställda 2023: 71 personer

Arbetsområde: Rikstäckande hanterare av begagnat träemballage med fem depåer från Helsingborg i söder till Umeå i norr.